Een bluetooth speaker met coole features!

A bluetooth speaker with cool features ! | Divoom International
Bluetooth-luidsprekers en -hoofdtelefoons komen steeds vaker voor, omdat steeds meer apparaten de traditionele hoofdtelefoonaansluitingen van 3,5 mm verlaten. Hoewel ik een paar Bluetooth-koptelefoons heb, is het nooit op mijn radar geweest om een ​​speciale Bluetooth-luidspreker te krijgen. Welnu, we hebben wel een met Bluetooth uitgeruste soundbar, neem ik aan. Toen ik door Divoom werd benaderd om hun Ditoo, een retro-geïnspireerde Bluetooth-luidspreker, te bekijken, was ik nieuwsgierig. Ik bedoel, dit ding ziet eruit als een klassieke pc uit de jaren 80, compleet met mechanische toetsen en een pixelart-display; hoe kan ik nee zeggen! Tot mijn verbazing is de Ditoo meer dan een gimmick gebleken.

Wat zit er in de doos

1.jpg

De Ditoo wordt geleverd als een cadeauzakje en het was best gaaf om te zien toen het bij het huis aankwam. De voor- en achterkant tonen een afbeelding van de Ditoo met zijn pixelart-display in gebruik. De zijkanten van de tas schetsen een aantal belangrijke functies en specificaties en bieden een downloadlink naar de Divoom-app. In de buitentas zit een harde koffer die de Ditoo bevat, zichtbaar door het voorraam. Er is hier ook enig inzicht in de filosofie van Divoom, hoewel het moeilijk te onderscheiden kan zijn. De achterkant van de behuizing herhaalt ook de specificaties op de buitentas en voegt een korte beschrijving van de Ditoo toe. In de hoes zit de Ditoo, gebruikershandleiding, USB-kabel en een selectie stickers.

Esthetiek en bouwkwaliteit

3.jpg

De Ditoo is een echt cool uitziend apparaat met zijn ouderwetse computerlook. Je hebt de basis van het apparaat, de pc-toren en het geïntegreerde toetsenbord op een oud schoolsysteem. Hier bevinden zich 6 mechanische toetsenbordtoetsen, compleet met wat aanvoelt als een blauwe schakelaar, die menunavigatie en andere functies van de Ditoo mogelijk maken.

Net rechts van de toetsen bevindt zich een hendel die wordt gebruikt om menu-items te selecteren. Ik had liever een 7e mechanische sleutel gehad boven deze hendel, maar het klaart de klus. Aan de rechterkant van de basis vindt u de USB C-oplaadpoort en de aan / uit-schakelaar. Er is hier ook een Micro SD-kaartsleuf zodat u uw muziekcollectie kunt opladen zonder dat u Bluetooth hoeft te gebruiken.

Het volgende is het monitorgedeelte van de Ditoo en man, dit ding is cool! Het display zelf is een 16x16 serie LED's in een afgeschuind frame. Het ziet er geweldig uit als het brandt en is gemakkelijk mijn favoriete onderdeel van de Ditoo als geheel. Aan de bovenkant van het scherm bevindt zich de 10 watt 360 graden luidspreker die diagonaal ongeveer 2 inch lang is.

Het geheel van de Ditoo wordt geleverd met een glanzend zwarte afwerking, die er goed uitziet, hoewel hij vingerafdrukken aantrekt als geen ander. De Ditoo heeft ook een goed gewicht en voelt erg solide in de handen. Ondanks dat hij een beetje topzwaar is, doet de basis uitstekend werk om onbedoeld omvallen te voorkomen.

Gebruik

Mijn afgelopen maand met de Divoom Ditoo was leuk omdat ik alle functies van het apparaat heb verkend. Omdat dit als een Bluetooth-luidspreker op de markt wordt gebracht, is er een verrassende hoeveelheid functionaliteit die hier beschikbaar is. Maar laten we doorgaan en beginnen met zijn mogelijkheden als spreker. Omdat dit een product van $ 95 is en een deel van die prijs afkomstig is van het display en de algehele esthetiek, is de geluidskwaliteit redelijk goed. Het zal geen audiofielen wegblazen, maar voor ons casual muziekluisteraars doet het goed werk. Het volume is ook zeer geschikt voor middelgrote en kleine kamers met een volume van 50%. De Ditoo kan op vol volume erg luid worden, maar vanaf mijn testmaand is het het beste om het op half volume te houden, anders ga je op onaangename manieren de luidspreker pieken. Nogmaals, het is luid genoeg met 50% om de meeste kamers te vullen. Bekijk zeker de video voor een audiodemo van het afspelen van muziek.

Dankzij het display kunnen een aantal animaties of equalizers worden weergegeven terwijl u naar muziek luistert of het apparaat gewoon aan heeft staan. Ik ben dol op dit soort achtergronden uit de begindagen van Windows Media Player en heb ze enorm gemist in moderne spelers. Het zijn er ook zo veel! Als animaties niet jouw ding zijn, kunnen in plaats daarvan effen kleuren of zelfs een klok die met je telefoon wordt gesynchroniseerd, worden weergegeven. Als je echt creatief bent, kun je zelfs je eigen animaties maken die op elk moment op het scherm kunnen worden weergegeven met behulp van de Divoom-app, maar daarover straks meer.

In het menu van Ditoo bevinden zich een aantal extra functies, dus vanaf het begin is er een verzameling spellen. Binnen het submenu zijn enkele klassiekers zoals Tetris, Snake, Breakout en zelfs een kijk op Flappy Bird. Een race-achtig spel en een spel voor het verwijderen van lijnen waren ook leuke tijdverspillers. Een vreemde gokautomaat, magische 8-bal en dobbelsteenroller zijn ook aanwezig. Het volgende submenu met het label van een schildersezel bevat een aantal scènes die je kunt inkleuren. Dit menu is wat minder spannend voor mij omdat de scènes automatisch worden gekleurd, dus het lijkt allemaal tijdverspilling.

Het volgende is het gereedschapsmenu en hier staan ​​leuke dingen in! Als eerste is er een teller voor u om 2 verschillende tellingen bij te houden. In het begin lijkt het misschien nutteloos, maar toen moest ik eigenlijk een paar dingen bijhouden en het bleek best nuttig. Een stopwatch en een timer van 1 minuut zijn de volgende en deze zijn nuttig gebleken voor een paar bordspelavonden. Als laatste is er een decibelmeter. Yup, een decibellezer die je laat weten hoe hard de omgevingsgeluiden bij jou thuis zijn. Ik vind deze toevoeging erg goed, maar het was leuk om mee te rommelen. De PS4 Pro is een luidruchtig monster.

De laatste 2 submenu's zijn een wekker en muziekbronselectie met opties voor Bluetooth en Micro SD-kaart. De Ditoo heeft nog een verborgen voicerecorderfunctie ingebouwd die toegankelijk is door de hendel ingedrukt te houden buiten de menu's. De opnamekwaliteit is niet de beste, maar als je ooit een snelle spraakmemo moet maken, werkt het goed.

2.jpg

Ok, laten we teruggaan naar de Divoom-app. Hoewel de Ditoo volledig zonder kan worden gebruikt, is de volledige functionaliteit van het apparaat veel gemakkelijker te gebruiken. Elk van de ingebouwde opties kan eenvoudig worden geselecteerd en voor de games fungeert je telefoon zelfs als een draadloze controller. Er zijn een aantal bonusfuncties die de app ook ontgrendelt, zoals een geluidsmachine of een manier om je een melding te geven van een aantal apps op je telefoon zoals Facebook en Twitter. Dankzij de ingebouwde microfoon van de Ditoo kan hij zelfs worden gebruikt om te bellen.

De animator is intuïtiever dan ik had gedacht. Ik weet niet waarom ik dacht dat het moeilijk zou zijn, ik deed het gewoon. Elke animatie kan maximaal 60 verschillende frames hebben en de snelheid wordt door de gebruiker geregeld voor een nauwkeurig afgestemde creatie. Het beste van het gebruik van de ontwerper is dat je je creaties in realtime op het display van de Ditoo kunt zien, zodat je echt kunt zien hoe het gaat! Aangezien ik niet de meest artistiek creatieve ben, ben ik blij dat er een aantal waanzinnig goede animaties in de app zijn die ik aan mijn Ditoo kan toevoegen.

Ik heb echt genoten van de Ditoo in mijn studio als een manier om de tijd bij te houden en wat muziek af te spelen terwijl ik in bed lig. De geluidsmachine is ook een prettige toevoeging geweest waarvan ik niet had verwacht dat ik deze zoveel zou gebruiken als ik heb gedaan. Ik heb de meeste meldingsinstellingen uitgeschakeld, omdat het gewoon niet iets was dat ik persoonlijk heb gebruikt. Wat betreft de levensduur van de batterij van de Ditoo, deze gaat een goede 9 uur of langer mee, afhankelijk van wat er wordt weergegeven of dat er muziek wordt afgespeeld. Het opladen duurt ook maar een paar uur, dus de Ditoo kan snel weer draadloos werken. Een snelle tik op de aan / uit-knop laat je op elk moment de batterij-indicator zien als je nieuwsgierig bent. Ik ben nog steeds op zoek naar meer animaties om aan mijn apparaat toe te voegen, zodat ik het in toekomstige video's leuke cameo's kan laten maken!

Wat het beter had kunnen doen

Over het algemeen is de Ditoo een behoorlijk cool apparaat en ziet het er geweldig uit als bureauaccessoire. Er zijn echter een paar dingen die ik graag zou willen bespreken. De mechanische toetsen, hoewel cool, hebben een achtergrondverlichting die altijd aan is en die wordt weerspiegeld in de onderkant van het scherm. Ik moet nog een manier vinden om ze uit te schakelen wanneer ik ze niet gebruik, omdat ik de fysieke sleutels nauwelijks meer gebruik. Een ander probleem dat ik ben tegengekomen, is dat het apparaat af en toe is gecrasht omdat ik door de instellingen van de visualizer ben gegaan terwijl muziek wordt afgespeeld. Een snelle reset hiervan heeft er ook voor gezorgd dat mijn telefoon niet opnieuw verbinding kan maken, wat een volledige hersynchronisatie vereist. Een lichte ergernis, maar aangezien ik niet constant met visualisaties rotzooi, is het niet iets waar ik me zorgen over maak. Mijn laatste zorg komt van het gebruik van de Ditoo voor de beoogde luidsprekerdoeleinden. Als je het volume boven de 50% verhoogt, maak ik me zorgen dat het apparaat zichzelf uitblaast. Hoewel de luidspreker niet zo veel aan mij gewend raakt als andere aspecten van het apparaat, zou ik er nog steeds van balen als hij kapot zou gaan.

Uitspraak

De Divoom Ditoo is waarschijnlijk een van de coolste apparaten die ik in tijden heb gezien! Dat gezegd hebbende, is het het meest nuttig als displaystuk in plaats van als luidspreker. Hoewel de geluidskwaliteit van het apparaat behoorlijk behoorlijk is en de batterij lang meegaat, moedigt het ontwerp van het apparaat me niet aan om het in het weekend mee naar het meer te nemen. In plaats daarvan wil ik een aantal geweldige animaties op het scherm hebben terwijl het achter me verschijnt in een video of als een klok op mijn bureau. Het werkt ook goed als een geluidsmachine als ik 's nachts ga liggen. Natuurlijk zal het gebruik van iedereen anders zijn en er is hier een heleboel functionaliteit die voor bijna iedereen aantrekkelijk zou moeten zijn!

Door gametiran

Leave a comment

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Related Articles

Retro Pixel Art Speaker, Best Christmas Gift Idea

Retro Pixel Art Speaker, Best Christmas Gift Idea

Designed with a retro vintage feel like many of the old computers and arc...

Read More
Timebox-EVO

Timebox-EVO

Don’t let the sleek and minimalist design fool you, the Divoom Timebox-Ev...

Read More
Times Gate Review

Times Gate Review

Inspired by the future of technology, Divoom has introduced the Times Gat...

Read More

Let's Connect

Follow us on Instagram

Free shipping

100% Free for most orders

24/7 Customer Support

We care your experiences

Secure payment

100% Secure Payment Method

Refer a Friend

Refer your friend and get 7% cash back!

YouTube Videos

Hear from Top Creators